Σκοπός του προγράμματος είναι να ενθαρρύνει και να αναπτύξει τις γλωσσικές, ομαδοσυνεργατικές και διδακτικές ικανότητες των συμμετεχόντων, αλλά και να προωθήσει την διαπολιτισμική κατανόηση μέσω της ανταλλαγής μαθημάτων στην Αγγλική, Γαλλική και Ελληνική γλώσσα. Θα πραγματοποιηθούν μαθήματα στη βάση εκμάθησης των παραπάνω γλωσσών, αναζήτησης κοινών γλωσσικών  ριζών και πολιτιστικής κληρονομιάς των συμμετεχουσών χωρών. Μέσω του προγράμματος αναμένεται η ενίσχυση των γλωσσικών, ψηφιακών, διδακτικών και κοινωνικών δεξιοτήτων των μαθητών. Συντονίστρια χώρα είναι το Ηνωμένο Βασίλειο.

Τον αρχικό συντονισμό του προγράμματος είχε αναλάβει η κα Λιλιμπάκη Γεωργία από το 2019 μέχρι και  το 2020. Κατά τα  έτη 2021 – 2022 τον συντονισμό ανέλαβε η κα Σκυβαλάκη Χρυσοβαλάντη.

Βασικές Πληροφορίες

Η αρχική διάρκεια του προγράμματος ήταν διετής (2019-2021) όμως, λόγω της πανδημίας και των πρακτικών προβλημάτων που προέκυψαν, δόθηκε παράταση ενός επιπλέον έτους (2022). Το έργο περιλαμβάνει 3 διακρατικές συναντήσεις στις χώρες Γαλλία, Ελλάδα, Ηνωμένο Βασίλειο. Οι μετακινήσεις υπάγονται σε μικτό μοντέλο. Ως προς τη μετακίνηση στο Ηνωμένο Βασίλειο, τα έξοδα εισιτηρίων, διαμονής και κάποιο μέρος από τα έξοδα διαβίωσης θα καλυφθούν από το πρόγραμμα. Ως προς τη μετακίνηση στη Γαλλία, τα έξοδα εισιτηρίων και κάποιο μέρος από τα έξοδα διαβίωσης θα καλυφθούν από το πρόγραμμα ενώ οι μαθητές/ -τριες θα φιλοξενηθούν από οικογένειες παιδιών του σχολείου – διοργανωτή της συνάντησης.  Κατά τη μετακίνηση στην Ελλάδα, οι μαθητές/-τριες του Ηνωμένου Βασιλείου θα διαμείνουν σε ξενοδοχείο, ενώ οι μαθητές/-τριες της Γαλλίας θα φιλοξενηθούν από οικογένειες παιδιών. Ο παραπάνω σχεδιασμός ωστόσο ανετράπη λόγω της πανδημίας και το μικτό μοντέλο αντικαταστάθηκε από διαμονή σε ξενοδοχεία. Η διάρκεια των συναντήσεων θα είναι 5 ημέρες (Δευτέρα – Παρασκευή), χωρίς να υπολογίζονται οι ημέρες του ταξιδιού.

Στην παιδαγωγική ομάδα μπορούν να συμμετέχουν όσοι μαθητές/ – τριες δηλώσουν συμμετοχή. Στην παιδαγωγική ομάδα, όμως, των διακρατικών συναντήσεων θα συμμετέχουν 28 μαθητές και μαθήτριες (14 ανά χώρα), των οποίων η επιλογή θα γίνει μετά από αξιολόγηση της δήλωσης συμμετοχής τους, την συμμετοχή τους στις δράσεις του προγράμματος, μία προσωπική συνέντευξη από την παιδαγωγική ομάδα των εκπαιδευτικών του προγράμματος και την προσφορά φιλοξενίας (διαμονή & διατροφή) σε μαθητές/-τριες των χωρών – εταίρων του προγράμματος κατά τη διακρατική συνάντηση που θα πραγματοποιηθεί στο σχολείο μας τον Οκτώβριο του 2019.

Στη σύμπραξη συμμετέχουν τα σχολεία:

  1. Thomas Deacon Education Trust T/A Queen Katharine Academy, Ηνωμένο Βασίλειο.
  2. Collège Roqua Aubenas, Γαλλία.
  3. Γυμνάσιο Αρχανών, Ελλάδα.

Αφήστε μια απάντηση