Με πρωτοβουλία του σχολείου μας και με αρωγό το Κέντρο Υγείας Αρκαλοχωρίου,  πραγματοποιήθηκαν στην αίθουσα πολλαπλών χρήσεων, τρεις εξαιρετικές ενημερωτικές ομιλίες για το κάπνισμα, το αλκοόλ και τη σεξουαλική αγωγή.

Πιο συγκεκριμένα, η Γενική Ιατρός του Κ.Υ. Αρκαλοχωρίου κα. Προκοπιάδου Δήμητρα ενημέρωσε τους μαθητές της Α’ τάξης για το κάπνισμα και τις βλαβερές του συνέπειες στην υγεία όλων μας.

Στη Β’ τάξη ο ιατρός Γενικής Ιατρικής του ιατρείου Αρχανών κος. Παπαδοκωστάκης Πολύβιος, ανέλυσε στους μαθητές μας την επικινδυνότητα του αλκοόλ ειδικά στην παιδική και εφηβική ηλικία.   

Τέλος η Γ’ τάξη ενημερώθηκε αναλυτικά για τη σεξουαλική υγεία και υγιεινή από την Γενική Ιατρό του Κ.Υ. Αρκαλοχωρίου κα. Γεωργουλάκη Ευαγγελία και τη μαία του Π.Π.Ι Αρχανών κα. Γιαλιτάκη Φιλία.

Οι μαθητές μας συμμετείχαν με ιδιαίτερο ενδιαφέρον και στις τρεις εκδηλώσεις και είχαν την ευκαιρία να πάρουν από καταξιωμένους επιστήμονες, απλές και ξεκάθαρες απαντήσεις για το πλήθος αποριών που τους απασχολούν για όλα τα παραπάνω θέματα.

Το σχολείο μας ευχαριστεί θερμά τους γιατρούς του Κ.Υ. Αρκαλοχωρίου, για την ανταπόκριση τους στο κάλεσμα μας και για τις εξαιρετικές τους παρουσιάσεις.