Για μία ακόμα χρονιά το σχολείο μας συμμετείχε στον εορτασμό των Erasmus Days που διοργάνωσε η Περιφερειακή Διεύθυνση Εκπαίδευσης Κρήτης την Παρασκευή 14 Οκτωβρίου 2022 στην πλατεία Ελευθερίας του Ηρακλείου, με σύνθημα “Πάμε πλατεία… με τα σχολεία”.

Πιο συγκεκριμένα αντιπροσωπεία είκοσι μαθητών απ όλες τις τάξεις του σχολείου μας, συνοδευόμενοι από τους εκπαιδευτικούς κα. Αλεξάκη Μαριαλένα, κα. Ζωγραφιστού Βιβιάννα και κ. Τυλλιανάκη Μανώλη, παρουσίασαν στους επισκέπτες μαθητές και εκπαιδευτικούς όλες τις δράσεις Erasmus+ του σχολείου μας και έδωσαν στους ενδιαφερόμενους εκπαιδευτικούς πολλές και χρηστικές πληροφορίες για τη Διαπίστευση Erasmus+.

Στο stand του σχολείου μας υπήρχε πλούσιο έντυπο υλικό απ’ όλα τα σχέδια Erasmus+ που υλοποιήσαμε, ενώ στο κεντρικό  video wall προβλήθηκε ανάλογο σχετικό video.

Αξίζει να σημειωθεί ότι σε όλους τους επισκέπτες δόθηκε έντυπο υλικό με τα δικαιώματα των παιδιών (ένα από τα σχέδια Erasmus+ που υλοποίησε το σχολείο μας), ενώ όλα τα σχολεία κυκλοφορούσαν στην πλατεία με αυτοκόλλητα στο πέτο που έδειχναν ακριβώς αυτά τους τα δικαιώματα.

Τέλος στην εκδήλωση εκτός από την προβολή των σχολικών σχεδίων Erasmus+ , υπήρχαν ανοικτά εργαστήρια εκπαιδευτικής ρομποτικής και εφαρμογών τρισδιάστατης εκτύπωσης, διαγωνισμοί ποίησης και ζωγραφικής αλλά και πλούσιο καλλιτεχνικό πρόγραμμα από μαθητές των σχολείων της πόλης μας.

Το σχολείο μας συγχαίρει την υπεύθυνη προώθησης των  Ευρωπαϊκών Προγραμμάτων της Π.Δ.Ε. Κρήτης κα. Βουράκη και τους συνεργάτες της για την εξαιρετική εκδήλωση και την ευχαριστεί θερμά για την αμέριστη υποστήριξη της.