Το καλύτερο κλείσιμο για τη φετινή χρονιά αποτέλεσε η εκδρομή μας στον Άγιο Νικόλαο στις 19/05/2022 για τα τμήματα της Β τάξης  Οι μαθητές  επισκέφθηκαν τον ελαιώνα Cretan Oil Olive Farm λίγο έξω από τον Άγιο Νικόλαο όπου ξεναγήθηκαν στις θεματικές ενότητες της φάρμας με κρητικά βότανα, τοπικές ποικιλίες κρασιών και την κρητική διατροφή. Στη συνέχεια μία ομάδα συνοδευόμενη από την φιλόλογο  Αθηνά Βεληβασάκη, συμμετείχε στην παραγωγή λαδιού στο παραδοσιακό λιοτρίβι όπου  αφού ζύγισαν τις ελιές,  τις συνέθλιψαν στο χειρόμυλο και συμπιέζοντας την πάστα παρήγαγαγαν ελαιόλαδο. Η άλλη ομάδα επισκέφθηκε το τυροκομείο όπου τάισαν τις κατσίκες και άρμεξαν το γάλα για να το βράσουν και να βάλουν την πυτιά, φτιάχνοντας το πρώτο μας τυράκι και μυζήθρα από το δεύτερο βράσιμο. Το τελικό προϊόν των κόπων μας ενθουσίασε όλα τα παιδιά. Από τη διαδικασία του αρμέγματος πέρασαν όλα τα παιδιά της ομάδας και  δεν θα μπορούσαν να μην συμμετέχουν και οι συνοδοί καθηγήτριες  Ελευθερία Παντελάκη και Τζούλια Λαρετζάκη με, κατά κοινή ομολογία, μεγάλη επιτυχία!

Η επίσκεψη μας έκλεισε στη Φάρμα με δωράκια για όσα παιδιά απάντησαν στις ερωτήσεις του ξεναγού μας και αναχωρήσαμε για βόλτα, φωτογραφίες και φαγητό στον γραφικό Άγιο Νικόλαο.

Τα τμήματα  Β2 και Β4 απήλαυσαν τη βόλτα και την ξενάγηση στο νησί των λεπρών, την επιβλητική Σπιναλόγκα και έμαθαν για την ιστορία του νησιού από την Ενετοκρατία έως σήμερα από τις καθηγήτριες που τους συνόδευαν, Μαρίνα Χρηστάκη, Ευαγγελία Τερζάκη και Βάσω Ανδριανάκη. Και εκείνοι επέστρεψαν για βόλτα και φαγητό στον Αγιο Νικόλαο.

Αφήστε μια απάντηση