Την Παρασκευή 29 Μαρτίου υποδεχτήκαμε στο χώρο του σχολείου μας μέλη της Αναπτυξιακής Ηρακλείου προκειμένου να ενημερώσουν τους μαθητές της Γ’ τάξης σχετικά με την δράση της Αναπτυξιακής στον τομέα του προσφυγικού.

Συγκεκριμένα η κα. Καμπέλη ( συντονίστρια προγραμμάτων στήριξης προσφύγων) συζήτησε με τα παιδιά για την έννοια της διαφορετικότητας και κατά πόσο η εικόνα κάποιου ατόμου επηρεάζει την άποψη μας γι’ αυτό.  Τόνισε ότι όλοι είμαστε διαφορετικοί, αλλά οφείλουμε να θυμόμαστε και να σεβόμαστε, ότι ταυτόχρονα, όλοι είμαστε ίσοι.

Οι μαθητές μας ενημερώθηκαν για τη διαδικασία που ακολουθείται σε περίπτωση άφιξης προσφύγων στο Ηράκλειο,  καθώς και για τον τρόπο ένταξης τους στην τοπική κοινωνία. 

Οι μαθητές μας έθεσαν αρκετά ερωτήματα και προβληματισμούς, κυρίως για τα δικαιώματα των παιδιών και την καταπάτηση τους  και ενημερώθηκαν για τις δράσεις της Αναπτυξιακής Ηρακλείου ως προς το συγκεκριμένο θέμα. 

Ιδιαίτερη εντύπωση προκάλεσε στους μαθητές μας η προσωπική εμπειρία της κας. Ταμάρα (πρόσφυγας από την Ουκρανία) η οποία με συγκίνηση κατέθεσε την προσωπική της εμπειρία σχετικά με την πρόσφατη αναγκαστική αναχώρηση της από το Κίεβο και την πορεία της μέχρι το Ηράκλειο. 

Το σχολείο μας ευχαριστεί θερμά την κα. Καμπέλη και την κα. Ταμάρα για την εξαιρετική τους παρουσίαση.