ΤΟ ΕΛΜΕΠΑ στο πλαίσιο του έργου «ΑΝΑΒΑΘΜΙΖΩ», πραγματοποιεί σε δέκα σχολεία της Δευτεροβάθμιας εκπαίδευσης, μεταξύ των οποίων και το δικό μας,  «Δράσεις διάχυσης γνώσης στην κοινωνία», με στόχο την ενημέρωση και την ευαισθητοποίηση των μαθητών.

Στα πλαίσια αυτά μαθητές της Γ΄ Γυμνασίου παρακολούθησαν στην αίθουσα πολλαπλών χρήσεων του σχολείου μας  στις 24/10/2022 δράση διάχυσης γνώσης και κατάρτισης διάρκειας 2 διδακτικών ωρών με εισηγητή τον Επιστημονικά Υπεύθυνος της πράξης «ΑΝΑΒΑΘΜΙΖΩ», Μηχανολόγο Μηχανικό, Καθηγητή στο ΕΛΜΕΠΑ, Δρ. Δημήτρη Κατσαπρακάκη.

Σε μια κρίσιμη περίοδο που πυκνώνουν οι φόβοι για ενεργειακή κρίση οι μαθητές είχαν την ευκαιρία να ενημερωθούν  για ενδιαφέροντα θέματα όπως: οι αρχές της αειφορικής ενέργειας, οι ενεργειακές παρεμβάσεις και οι ΑΠΕ, η περιβαλλοντική σημασία της μείωσης της χρήσης ορυκτών καυσίμων, η συμβολή της βιώσιμης κινητικότητας για την κλιματική ουδετερότητα, οι Ευρωπαϊκές πολιτικές για την ενέργεια και το κλίμα, η συμμετοχή των πολιτών στα ενεργειακά σχέδια δράσης κ.α.

Ευχαριστούμε ιδιαίτερα τον κ. Κατσαπρακάκη για την πολύ ενδιαφέρουσα και κατατοπιστική  εισήγησή του και περιμένουμε σύντομα κι άλλες δράσεις ανάλογου περιεχομένου.

To έργο «Ενεργειακή αναβάθμιση των ιστορικών κτηρίων του Προεδρικού Μεγάρου της Κυπριακής Δημοκρατίας και της Λότζια – Δημαρχείου Ηρακλείου» με ακρωνύμιο «ΑΝΑΒΑΘΜΙΖΩ», υλοποιείται στο πλαίσιο του Διασυνοριακού Προγράμματος Συνεργασίας INTERREG V-A ΕΛΛΑΔΑ-ΚΥΠΡΟΣ 2014-2020,  εταίρος του οποίου είναι το Ελληνικό Μεσογειακό Πανεπιστήμιο (ΕΛΜΕΠΑ).

Σκοπός του έργου είναι η ενεργειακή αναβάθμιση των δύο ιστορικών κτηρίων της Ελλάδας και της Κύπρου, της Λότζια και του Προεδρικού Μεγάρου της Κύπρου.

Αφήστε μια απάντηση