Την εβδομάδα από 24 έως 28 Απριλίου το Γυμνάσιο μας φιλοξένησε τρεις συναδέλφους εκπαιδευτικούς από το σχολείο Istituto Comprensivo Camigliano το οποίο βρίσκεται στη Lucca της Ιταλίας. Η επίσκεψή τους είχε ως στόχο να δουν από κοντά τον τρόπο με τον οποίο οι εκπαιδευτικοί του σχολείου μας χρησιμοποιούν τα ψηφιακά εκπαιδευτικά εργαλεία στο μάθημα τους, αλλά και να ανταλλάξουν καλές εκπαιδευτικές πρακτικές.

Η πρώτη μέρα της επίσκεψης ξεκίνησε με την παρουσίαση του τόπου μας από την  καθηγήτρια του σχολείου μας Παντελάκη Ελευθερία και στη συνέχεια η συνάδελφος Λιλιμπάκη Γεωργία τούς παρουσίασε το ελληνικό εκπαιδευτικό σύστημα. Οι Ιταλοί επισκέπτες παρουσίασαν και το δικό τους εκπαιδευτικό σύστημα και η συνάντηση ολοκληρώθηκε με συζήτηση για τις διαφορές και τις ομοιότητες των δύο εκπαιδευτικών συστημάτων. Στη συνέχεια οι φιλοξενούμενοι παρακολούθησαν το μάθημα των Γερμανικών στο τμήμα Β3, όπου η καθηγήτρια κα. Ζωγραφιστού Βιβιάννα δίδαξε το γραμματικό φαινόμενο της Προστακτικής με τη μέθοδο της ανεστραμμένης τάξης (flipped classroom).

Τις επόμενες μέρες οι συνάδελφοι παρακολούθησαν το μάθημα της κα. Σταυρακάκη Ειρήνης, όπου στα πλαίσια του μαθήματος της Νεοελληνικής Γλώσσας στο τμήμα Γ3 έγινε επανάληψη στις Ενότητες 1-5 με τη χρήση του ψηφιακού εργαλείου Genially.

(https://view.genial.ly/63fc595367052c00129e0b2c/interactive-content-enothta-5)

Επίσης παρακολούθησαν ένα εργαστήριο ρομποτικής (τμήμα Β3) με θέμα “Αναγνωρίζοντας τα φυτά του τόπου μας” τον κ. Τυλλιανάκη και ένα μάθημα Γεωγραφίας με τη χρήση Power Point από τη συνάδελφο κα. Αλεξάκη Μαριαλένα. Στο τμήμα Α2 παρακολούθησαν το μάθημα της Ιστορίας και συγκεκριμένα το κεφάλαιο που αφορούσε στη Σικελική Εκστρατεία. Έγινε συζήτηση σχετικά με τους Έλληνες της Κάτω Ιταλίας, την ιδιόμορφη γλώσσα που μιλούν και μάλιστα άκουσαν όλοι μαζί το τραγούδι «Καληνύφτα» που ενθουσίασε τα παιδιά!

Στο πλαίσιο του μαθήματος της Αγγλικής Γλώσσας,  οι Ιταλίδες εκπαιδευτικοί παρακολούθησαν δύο διδακτικές ώρες της εκπαιδευτικού κα. Σκυβαλάκη Χρυσοβαλάντης σε τμήματα της Γ΄ Γυμνασίου την Τρίτη 25/04/23 και την Παρασκευή 28/04/23.

Στο  τμήμα Γ1 παρακολούθησαν ένα μάθημα διδασκαλίας λεξιλογίου και ακουστικής εξάσκησης για το 3ο κεφάλαιο του Think Teen 3. Χρησιμοποιήθηκαν τα ψηφιακά εργαλεία:

-Genially: https://view.genial.ly/644adc229a34000019bc8db3/interactive-content-amusement-park-rides)\

– YouTube: https://youtu.be/jSyz_U79iQ0

-Ψηφιακό σχολικό βιβλίο: http://ebooks.edu.gr/ebooks/v/html/8547/2324/Agglika_G-Gymnasiou_html-empl/index3_1.html

Στο τμήμα Γ3 παρακολούθησαν ένα μάθημα διδασκαλίας λεξιλογίου ως προς τις διαφορές ανάμεσα στα Βρετανικά και στα Αμερικανικά Αγγλικά. Χρησιμοποιήθηκαν τα ψηφιακά εργαλεία:

– YouTube: https://youtu.be/jGYuICK8FcE

– LearningApps: https://learningapps.org/watch?v=pwi5ktzna20

Την Παρασκευή 28/04/23 η εκπαιδευτικός Αγγλικής Γλώσσας κα. Χρυσοβαλάντη Σκυβαλάκη διοργάνωσε εκπαιδευτικό εργαστήριο για την χρήση των Εκπαιδευτικών Ψηφιακών Εργαλείων στην τάξη. Παρουσιάστηκαν τα  εργαλεία που χρησιμοποιήθηκαν στα μαθήματα της Αγγλικής Γλώσσας, στα πλαίσια του job shadowing, αλλά και  το ψηφιακό εργαλείο Book Creator στο οποίο έγινε επιτόπια πρακτική εφαρμογή με εξαιρετική επιτυχία.

Οι εντυπώσεις των Ιταλών  συναδέλφων ήταν πραγματικά εξαιρετικές. Εντυπωσιάστηκαν από τις μεθόδους και τα εργαλεία που είδαν, εκθείασαν τη δουλειά που γίνεται στο σχολείο μας και δε σταμάτησαν στιγμή να μας ευχαριστούν για τη μοναδική φιλοξενία που απλόχερα τους  προσφέραμε. Φεύγοντας  ανανέωσαν το ραντεβού τους για μελλοντική συνεργασία γεγονός που μας τιμά και μας χαροποιεί ιδιαίτερα. 

Αφήστε μια απάντηση