Την Πέμπτη 22 Ιουνίου και την Τετάρτη 27 Ιουνίου 2023 πραγματοποιήθηκε στο σχολείο μας η δεύτερη ενδοσχολική επιμόρφωση (επιμόρφωση ομοτίμων), διάχυσης της γνώσης που αποκτήθηκε μέσω των δραστηριοτήτων του σχεδίου Erasmus+. Η επιμόρφωση εντάσσεται σε μια σειρά από δράσεις διάχυσης αποτελεσμάτων εντός και εκτός σχολείου, στα πλαίσια της Διαπίστευσης Erasmus+ 2021-2027, την οποία υλοποιεί ήδη το σχολείο μας.

Οι δώδεκα εκπαιδευτικοί που μετακινήθηκαν τη δεύτερη αυτή περίοδο υλοποίησης της διαπίστευσης Erasmus+ είχαν την ευκαιρία να ενημερώσουν αναλυτικά τους συναδέλφους τους, για όλα όσα διδάχθηκαν στα σεμινάρια που  παρακολούθησαν αλλά και να μεταφέρουν  εμπειρίες και καλές πρακτικές ευρωπαίων συναδέλφων τους.

Οι δύο επιμορφωτικές συναντήσεις που έγιναν με βιωματικό τρόπο, έδωσαν την ευκαιρία σε όλους τους συναδέλφους να εκφράσουν απορίες, να ανταλλάξουν απόψεις αλλά κυρίως να σχεδιάσουν μια σειρά από κοινές δράσεις που θα αρχίσουν να υλοποιούνται από την αμέσως επόμενη σχολική χρονιά.

Το σχολείο μας λοιπόν περνάει ήδη στην αμέσως επόμενη και σημαντικότερη φάση της Διαπίστευσης Erasmus+. Να ενσωματώσει δηλαδή μέσα στην εκπαιδευτική διαδικασία όλα όσα «πήραν» αυτά τα δύο χρόνια οι εκπαιδευτικοί του μέσα από τα σεμινάρια που παρακολούθησαν, αλλά και τα σχολεία που επισκέφτηκαν με μοναδικό στόχο την προστιθέμενη αξία της εκπαιδευτικής διαδικασίας προς όφελος των μαθητών μας.

Παρουσιάσεις

ΒΙΝΤΕΟ:

1.    Non-violent communication for beginners https://youtu.be/ywHALUmpWjU

2.    Dyslexia simulator https://youtu.be/j9fsb91VcEA

3.    Τι γίνεται στο μυαλό ενός παιδιού με ΔΕΠΥ https://youtu.be/knOJXVTBCMg

4.    ADHD in children https://youtu.be/vatJ46t1WNI

5.    Five questions about autism https://youtu.be/IApo5TBR7jc

6.    Can you make it to the end? (Υπερχείλιση) https://youtu.be/aPknwW8mPAM

 

ΨΗΦΙΑΚΑ ΕΡΓΑΛΕΙΑ ΠΟΥ ΒΟΗΘΟΥΝ:

1.    Classroomscreen: https://classroomscreen.com/

2.    Read&Write for Google Chrome: https://chrome.google.com/webstore/detail/readwrite-for-google-chro/inoeonmfapjbbkmdafoankkfajkcphgd

3.    Letter Reflex: https://play.google.com/store/apps/details?id=com.MickaelGOZLAN.macbookproretina.reflexwithletters&hl=en_SG&gl=US&pli=1

4.    Wordwall: https://wordwall.net/el

5.    Vocaroo Online voice recorder: Vocaroo | Online voice recorder

Φωτογραφίες