Από την έναρξη του φετινού σχολικού έτους ομάδα μαθητών του τμήματος Α4 υπό την καθοδήγηση του καθηγητή πληροφορικής κ. Τυλλιανάκη Εμμανουήλ και με την έμπρακτη υποστήριξη της Διευθυντρίας του σχολείου μας κ. Αργυρώς Μπρουχούτα, συμμετέχει στο πρόγραμμα «Εισαγωγή στην τριδιάστατη σχεδίαση και αξιοποίησή της στην εκπαιδευτική πράξη».
Το πρόγραμμα που διοργανώνει η  Διεύθυνση Δευτεροβάθμιας Εκπαίδευσης Χανίων, εντάσσεται  στο έργο Erasmus+ “MAKER SCHOOLS”  και έχει ως σκοπό την ενίσχυση της δημιουργικότητας των μαθητών και την ενασχόληση τους με την τριδιάστατη σχεδίαση και εκτύπωση.
Οι μαθητές μας αφού παρακολούθησαν σχετικά video για την τρισδιάστατη εκτύπωση και είχαν την πρώτη τους επαφή με το σχεδιαστικό πρόγραμμα tinkercad πραγματοποίησαν την πρώτη τους δράση που ήταν η δημιουργία τρισδιάστατων χριστουγεννιάτικων στολιδιών και η οποία ήταν κοινή για όλα τα σχολεία που συμμετέχουν στο project (Μουσικό Σχολείο Χανίων, 7ο Γυμνάσιο Χανιών,  1ο Πειραματικό Γυμνάσιο Χανιών).   
Τα παιδιά μας έβαλαν τη γιορτινή τους διάθεση και σχεδίασαν στο πρόγραμμα tinkercad μια σειρά από πανέμορφα χριστουγεννιάτικα στολίδια.  Στη συνέχεια έστειλαν τα σχέδιά τους στην εξαιρετική παιδαγωγική ομάδα του MAKER SCHOOL την οποία ευχαριστούμε θερμά για την υποστήριξη της και η οποία εκτύπωσε τις δημιουργίες τους και τις έστειλε πίσω μαζί με μια ευχετήρια κάρτα κι ένα ωραίο δωράκι. Τα φωτάκια του δέντρου μας σχεδιασμένα σε arduino από το μέλος της παιδαγωγικής ομάδας κ. Μανώλη Κεγιά τον οποίο επίσης ευχαριστούμε θερμά.
Τα παιδιά μας στη συνέχεια στόλισαν με τα στολίδια τους ένα μικρό χριστουγεννιάτικο δέντρο και ευχήθηκαν σε όλους καλές γιορτές.
Απολαύστε τη δουλειά τους.

Αφήστε μια απάντηση