Την εβδομάδα 20-26 Μαρτίου 2022 πέντε μαθητές του Γυμνασίου Αρχανών ταξίδεψαν στην πόλη Lucca της Ιταλίας στα πλαίσια του Ευρωπαϊκού προγράμματος με τίτλο “Let’s visit my home town”. Στην επίσκεψη αυτή συμμετείχαν δυο εκπαιδευτικοί. Η συντονίστρια του έργου κα. Ζωγραφιστού Βιβιάννα και τη διευθύντρια του Γυμνασίου και μέλος της παιδαγωγικής ομάδας κ. Μπρουχούτα Αργυρώ

Το συγκεκριμένο Ευρωπαϊκό πρόγραμμα είναι ένα από τα τρία προγράμματα ΚΑ229 που τρέχουν αυτή τη σχολική χρονιά στο Γυμνάσιο Αρχανών και αυτή ήταν η δεύτερη διακρατική συνάντηση μαθητών στα πλαίσια του συγκεκριμένου προγράμματος. Οι άλλες δυο χώρες που συμμετέχουν στο πρόγραμμα είναι η Πορτογαλία (Escola Básica e Secundária de Canelas) και η Πολωνία (Szkola Podstawowa nr 47 z Oddzialami Mistrzostwa Sportowego w Bydgoszczy). Μαθητές και εκπαιδευτικοί και από τις τέσσερις χώρες συναντήθηκαν στη μαγική Lucca – μια πόλη στη Βόρεια Τοσκάνη με έντονο το μεσαιωνικό στοιχείο και πανέμορφα σοκάκια.

Το σχολείο υποδοχής ήταν το Istituto Comprensivo Camigliano, ένα σχολείο λίγα χιλιόμετρα μακριά από την πόλη της Lucca. Το motto της συνάντησης ήταν «Lucca – η καρδιά της Τοσκάνης» και σκοπός της μετακίνησης ήταν να ανακαλύψουν οι συμμετέχοντες τη Lucca και τη μακρά ιστορίας της! Να επισκεφτούν τα μεσαιωνικά της μνημεία και να γνωρίσουν τον πολιτισμό της! Οι μαθητές από όλες τις χώρες πήραν μέρος σε κυνήγι κρυμμένου θησαυρού, όπου έπρεπε να βρουν συγκεκριμένα μνημεία και ιστορικά κτίρια μέσα στη μεσαιωνική πόλη και τράβηξαν φωτογραφίες, τις οποίες και παρουσίασαν. Επίσης είχαν την ευκαιρία να περπατήσουν πάνω στα καλοδιατηρημένα Αναγεννησιακά της τείχη, να επισκεφτούν σημαντικά μνημεία της ευρύτερης περιοχής και να γευτούν παραδοσιακά φαγητά και γλυκά. Οι συμμετέχοντες και από τις τέσσερις χώρες επισκέφτηκαν μαζί το πάρκο του Πινόκιο στην πόλη Collodi και το παραθαλάσσιο Viareggio. H πόλη αυτή είναι γνωστή για το καρναβάλι της που ξεκίνησε το 1873. Τα παιδιά επισκέφτηκαν εκεί το μουσείο του καρναβαλιού και έφτιαξαν τις δικές τους μάσκες. 

 Κατά την παραμονή μας στην Ιταλία είχαμε όλοι οι συμμετέχοντες την ευκαιρία να γνωρίσουμε τον τόπο και την πολιτιστική κληρονομιά των εταίρων μας, να παρουσιάσουμε δικά μας μνημεία και παραδόσεις του τόπου μας, αλλά και να βελτιώσουμε τις γλωσσικές μας δεξιότητες! Καλλιεργήθηκε το ομαδοσυνεργατικό πνεύμα, τα παιδιά γνώρισαν από κοντά την καθημερινότητα παιδιών από άλλες χώρες και έκαναν νέες φιλίες!

 

LOUKA1
LOUKA3

Αφήστε μια απάντηση