ΓΥΜΝΑΣΙΟ ΑΡΧΑΝΩΝ

Archanes Junior High School

Living with the climate change-Δεύτερη εικονική κινητικότητα

 

Climate 21 B 01Πραγματοποιήθηκε με επιτυχία η δεύτερη εικονική κινητικότητα (virtual mobility) στις 26/3/2021 στο πλαίσιο του ευρωπαϊκού σχεδίου με τίτλο «Living with the climate change». 

Η εταίρος χώρα της Πορτογαλίας διοργάνωσε τηλεδιάσκεψη με θέμα τα δάση. Στην τηλεδιάσκεψη την ελληνική συμμετοχή εκπροσώπησαν οι μαθητές της Α΄ τάξης: Δρετάκη Μαρία, Ερωτοκριτάκη Έλενα, Παχάκη Εμμανουέλα, Ρεθεμνιωτάκη Αναστασία, Τζορμπατζάκη Μελίνα, Τρούλη Κατερίνα, Τσουμπλέκας Οδυσσέας και Φραγκίσκος Γιώργος. Οι μαθητές ανέλαβαν να διερευνήσουν τα είδη των δέντρων που ευδοκιμούν σε κάθε χώρα, τους παράγοντες που απειλούν τα δάση τους, το ρόλο των δασών στην επιβράδυνση της κλιματικής αλλαγής και να προτείνουν μέτρα και δράσεις για την προστασία των δασών. Τα αποτελέσματα της έρευνάς τους παρουσιάστηκαν με τη μορφή scientific poster τα οποία μπορείτε να δείτε εδώ. https://padlet.com/smql/Bookmarks Με την ολοκλήρωση αυτής της κινητικότητας θυμηθήκαμε μια παλιά κινέζικη παροιμία «Η καλύτερη χρονική στιγμή να φυτέψεις ένα δέντρο είναι 20 χρόνια πριν. Η επόμενη καλύτερη στιγμή είναι τώρα».

Θερμά συγχαρητήρια στους μαθητές μας και στην εξαιρετική και πάντα ακούραστη coordinator του προγράμματος κ. Ελευθερία Παντελάκη, που για άλλη μια φορά συνεργάστηκαν εξ ολοκλήρου διαδικτυακά και παρουσίασαν ακόμα μία υπέροχη δουλειά, εκπροσωπώντας επάξια το σχολείο μας στην Ευρώπη.

Το υλικό της τηλεδιάσκεψης θα αναρτηθεί σύντομα στο etwinning.

 

Τα Scientific Posters των χωρών

ΕΛΛΑΔΑ ΓΑΛΛΙΑ ΙΤΑΛΙΑ ΛΙΘΟΥΑΝΙΑ ΠΟΡΤΟΓΑΛΙΑ ΙΣΠΑΝΙΑ
greece και σε pdf France και σε pdf Italy και σε pdf Lithuania και σε pdf Portugal και σε pdf spain και σε pdf

Φωτογραφίες από την παρουσίαση.

Σχολικό Δίκτυο

Κεντρική Σελίδα
Πανελληνίου Σχολικού Δικτύου

sch

 

Εγγραφή Μαθητών
στο Πανελλήνιο Σχολικό Δίκτυο

Student Registration

 

Ηλεκτρονική τάξη

Student Registration

Ενημέρωση


Τοπικός τύπος


Ημερολόγιο


About us | Programms | Contacts


Copyright © 2015-2020. All Rights Reserved.


             


Αρχάνες  Τ.Θ. 3,   70100

Τηλ.-fax: 2810-751808
email: mail@gym-archan.ira.sch.gr