ΓΥΜΝΑΣΙΟ ΑΡΧΑΝΩΝ

Archanes Junior High School

Let’s visit my home town

home townΣκοπός του προγράμματος : Είναι να αντιληφθούν οι μαθητές, μέσα από την παρατήρηση του περιβάλλοντος στο οποίο ζουν, τη μοναδικότητα του τόπου τους, τον ιδιαίτερο χαρακτήρα του και την παράδοσή του. Θα δημιουργήσουν βίντεο για τον τόπο τους, blog, φυλλάδια, αφίσες και τουριστικούς οδηγούς, όπου θα προβάλλονται τα αξιοθέατά του. Με αυτά θα διαφημίσουν τον τόπο τους και θα ενθαρρύνουν τον ταξιδιώτη να τον επισκεφτεί. Θα διερευνήσουν τα οφέλη εναλλακτικών μορφών τουρισμού σε σχέση με τον μαζικό τουρισμό. Μέσω του προγράμματος αναμένεται η ενίσχυση των γλωσσικών, ψηφιακών και κοινωνικών δεξιοτήτων των μαθητών.


Το συντονισμό της υλοποίησης του προγράμματος έχει αναλάβει η κα Ζωγραφιστού Βιβιάννα.

Βασικές Πληροφορίες
Η διάρκεια του προγράμματος θα είναι διετής (2019-2021). Το έργο περιλαμβάνει 4 διακρατικές συναντήσεις στις χώρες Πορτογαλία, Ιταλία, Πολωνία, Ελλάδα. Τα έξοδα εισιτηρίων, διαμονής και κάποιο μέρος από τα έξοδα διαβίωσης θα καλυφθούν από το πρόγραμμα. Η διάρκεια των συναντήσεων θα είναι 5 ημέρες (Δευτέρα – Παρασκευή), χωρίς να υπολογίζονται οι ημέρες του ταξιδιού. Οι μαθητές/-τριες θα φιλοξενηθούν από οικογένειες παιδιών του σχολείου-διοργανωτή της συνάντησης.
Στην παιδαγωγική ομάδα μπορούν να συμμετέχουν όσοι μαθητές δηλώσουν συμμετοχή. Στην παιδαγωγική ομάδα, όμως, των διακρατικών συναντήσεων θα συμμετέχουν 15 μαθητές και μαθήτριες, των οποίων η επιλογή θα γίνει μετά από αξιολόγηση της δήλωσης συμμετοχής τους, την συμμετοχή τους στις δράσεις του προγράμματος και μία προσωπική συνέντευξη από την παιδαγωγική ομάδα των εκπαιδευτικών του προγράμματος.
Βασική προϋπόθεση για συμμετοχή στις διακρατικές συναντήσεις αποτελεί η προσφορά φιλοξενίας (διαμονή & διατροφή) σε μαθητές/-τριες των χωρών – εταίρων του προγράμματος κατά τη διακρατική συνάντηση που θα πραγματοποιηθεί στο σχολείο μας τον Οκτώβριο του 2021.

Στη σύμπραξη 1 συμμετέχουν τα σχολεία:
1. Escola Básica e Secundária de Canelas / Πορτογαλία
2. Istituto Comprensivo Camigliano / Ιταλία
3. Szkola Podstawowa nr 47 z Oddzialami Μistrzostwa Sportowego w Bydgoszczy / Πολωνία
4. Γυμνάσιο Αρχανών / Ελλάδα

 

 

 

Ενημέρωση


Τοπικός τύπος


Ημερολόγιο


About us | Programms | Contacts


Copyright © 2015-2020. All Rights Reserved.


             


Αρχάνες  Τ.Θ. 3,   70100

Τηλ.-fax: 2810-751808
email: mail@gym-archan.ira.sch.gr