ΓΥΜΝΑΣΙΟ ΑΡΧΑΝΩΝ

Archanes Junior High School

46η επέτειος της εξέγερσης του Πολυτεχνείου του 73

 

politexneio2019 021

Σαράντα έξι χρόνια μετά την ιστορική εξέγερση του Πολυτεχνείου το Νοέμβρη του 73, που οδήγησε στην πτώση της Χούντας, το σχολείο μας σε μια πολύ όμορφη εκδήλωση, τίμησε με τον καλύτερο τρόπο για μια ακόμα χρονιά, την ιστορική αυτή επέτειο.
Η εκδήλωση περιελάμβανε μια εξαιρετική παράσταση που έφερε τη σφραγίδα της αστείρευτης καθηγήτριας των Αγγλικών κ. Βάλιας Σκυβαλάκη, μαθητών της Γ' τάξης του σχολείου μας και τριών συμμαθητών τους από την Α' τάξη, που όπως εύστοχα είπε η κ. Σκυβαλάκη παίρνουν τη σκυτάλη από τους μεγαλύτερους.
Τα παιδιά μας με το δικό τους μοναδικό τρόπο, μας μετέφεραν νοερά στα γεγονότα εκείνων των ημερών, καθηλώνοντας μαθητές, καθηγητές και γονείς που βρισκόταν την Παρασκευή 15 Νοέμβρη στην αίθουσα εκδηλώσεων του σχολείου μας.
Αξίζουν πολλά συγχαρητήρια στα παιδιά μας και στην καθηγήτριά τους για την δουλειά τους.
Μπράβο παιδιά και του χρόνου.

 

 

Επέτειος 28ης Οκτωβρίου

 ekdilosii 28is 2019 02
 

 

Με την καθιερωμένη εκδήλωση της σημαίας που πραγματοποιήθηκε την Παρασκευή 25 Οκτωβρίου στην αίθουσα πολλαπλών χρήσεων, ξεκίνησαν στο σχολείο μας οι εκδηλώσεις για την 79η επέτειο της 28ης Οκτωβρίου 1940.

Η εξαιρετική φιλόλογος ου σχολείου μας κ. Ειρήνη Σταυρακάκη, η οποία είχε και την επιμέλεια της εκδήλωσης , έβαλε τα παιδιά μας στο κλίμα εκείνων των ημερών, προκειμένου στη συνέχεια οι μαθητές μας να παρακολουθήσουν ένα ιστορικό ντοκιμαντέρ με τα γεγονότα εκείνης της περιόδου.

Στο περιθώριο της εκδήλωσης έγινε η παράδοση της σημαίας στη σημαιοφόρο της εφετινής παρέλασης, μαθήτριας του Γ3 Χαρά Χοχλιδάκη και στους παραστάτες , ενώ απονεμήθηκαν τα αριστεία και οι έπαινοι στους μαθητές που πρώτευσαν στο σχολείο μας την περυσινή σεζόν.

Οι εκδηλώσεις της 79ης επετείου της 28ης Οκτωβρίου 1940 κορυφώθηκαν με τη μεγάλη παρέλαση μπροστά από την εκκλησία της Παναγίας στον κεντρικό δρόμο των Αρχανών.

 

Σχολικό Δίκτυο

Κεντρική Σελίδα
Πανελληνίου Σχολικού Δικτύου

sch

 

Εγγραφή Μαθητών
στο Πανελλήνιο Σχολικό Δίκτυο

Student Registration

 

Ηλεκτρονική τάξη

Student Registration

Ενημέρωση


Τοπικός τύπος


Ημερολόγιο


About us | Programms | Contacts


Copyright © 2015-2020. All Rights Reserved.


             


Αρχάνες  Τ.Θ. 3,   70100

Τηλ.-fax: 2810-751808
email: mail@gym-archan.ira.sch.gr