ΓΥΜΝΑΣΙΟ ΑΡΧΑΝΩΝ

Archanes Junior High School

Άλλη μία διάκριση για το σχολείο και τους μαθητές μας στα πλαίσια του προγράμματος CRISS

 criss3

Άλλη μία διάκριση για το σχολείο μας και τους μαθητές μας. Στα πλαίσια του Συμποσίου του Ευρωπαϊκού Έργου CRISS που πραγματοποιήθηκε σε κεντρικό ξενοδοχείο του Ηρακλείου, παρουσία της Υφυπουργού Παιδείας κ. Σοφίας Ζαχαράκη, το σχολείο μας βραβεύτηκε για τη συμμετοχή του στην πιλοτική φάση του προγράμματος CRISS, κατά το σχ. έτος 2018-19.

Το πρόγραμμα CRISS (ακρωνύμιο του Ευρωπαϊκού Έργου HORIZON2020) είναι ένα από τα πλέον φιλόδοξα προγράμματα της ευρωπαϊκής ένωσης. Σκοπός του είναι η απόκτηση ψηφιακής ικανότητας των μαθητών που συμμετέχουν σ' αυτό, μέσα από τα εθνικά προγράμματα σπουδών των σχολείων.

Σύμφωνα με το πρόσφατο πλαίσιο ψηφιακών ικανοτήτων για τους πολίτες (DigComp 2.1), που δημοσιεύθηκε από την Ευρωπαϊκή Ένωση, αναφέρει ότι η ψηφιακή ικανότητα των μαθητών είναι μία από τις 8 βασικές ικανότητες που πρέπει να αποκτήσει κάθε νέος πριν ολοκληρώσει την υποχρεωτική εκπαίδευση.

criss4

Η ειδοποιός διαφορά του CRISS σε σχέση με την πιστοποίησης δεξιοτήτων πληροφορικής από διάφορους φορείς (ecdl, IC3 κλπ.) είναι ότι ο μαθητής μέσα από διεπιστημονικά σενάρια ενσωματωμένα στο πρόγραμμα σπουδών της εκάστοτε χώρας και με κορμό το μάθημα της Πληροφορικής, έχει τη δυνατότητα όχι απλά να αποκτήσει κάποιες δεξιότητες στην πληροφορική, αλλά να λάβει πιστοποίηση Ψηφιακής Ικανότητας (Digital Competence) από 15 φορείς (Πανεπιστήμια, Εταιρίες, Οργανισμούς).

Έτσι κατά το σχολικό έτος 2018-19 το σχολείο μας ήταν ανάμεσα στα 30 (on site pilots) σχολεία απ' όλη την Κρήτη, που επιλέχτηκαν να συμμετάσχουν στην πιλοτική φάση του μεγάλου αυτού πανευρωπαϊκού εγχειρήματος .

CRISS SYMPOSIO

Το δύσκολο όσο και επίπονο έργο της εκτέλεσης των διεπιστημονικών σεναρίων μέσα στα πλαίσια των μαθημάτων τους, ανάλαβαν και έφεραν εις πέρας με απόλυτη επιτυχία οι εξαιρετικές καθηγήτριες του σχολείου μας κ. Μπρουχούτα Αργυρώ (Δντρια και καθηγήτρια πληροφορικής), η κ. Ελευθερία Παντελάκη (φιλόλογος) η οποία εκπροσώπησε και το σχολείο μας στο Συμπόσιο, και η κ. Βάλια Σκυβαλάκη (καθηγήτρια αγγλικών).

Μετά από ένα χρόνο συνεχούς δουλειάς των παιδιών της περυσινής Γ' τάξης του σχολείου μας και με τη συνεχή υποστήριξη των καθηγητριών τους, τα σενάρια τους αξιολογήθηκαν από τους φορείς του προγράμματος και οι μαθητές που έλαβαν πιστοποίηση ψηφιακής ικανότητας (Digital Competence) στα πλαίσια του προγράμματος ήταν οι:

criss5

Λεντιον Σινάνι, Σκαρβελάκη Εύα, Κασαβετάκη Γιωργία, Καλαθάκη Σοφία, Ζαρωνάκης Μάριος, Χατζηαδανασίου Ρία, Βαφειάδου Αργυρώ, Τζιβανίδη Νταλία, Βαφάκη Βασιλική, Τζεχαλίου Νταβίντα, Σιναδινάκη Μαρίνα, Τσάκαλου Λυδία, Τρουλάκης Μιχάλης, Σχολινάκη Χρυσούλα, Στάθογλου Παναγιώτης, Ψαραδάκη Άννα, Πηγάκης Δημήτρης, Ουστομανωλάκη Εμμανουέλλα, Φανουράκη Όλγα, Γενειατάκης Βαγγέλης, Γραμματικού Μαρία, Καλαιτζίδη Αλεξάνδρα, Νοδαράκη Ζαχαρένια, Μπίμπα Αρεντίνα, Ματάι Μιγκένα, Μακρυγιάννη Ελένη, Λυριτσάκη Δήμητρα, Κεφαλάκη Μαρία.

criss6

Η απονομή των πιστοποιητικών έγινε στο περιθώριο της γιορτής του Πολυτεχνείου.

Θερμά συγχαρητήρια στα παιδιά μας και στου καθηγητές τους.

 

Σας καλωσορίζουμε στον τόπο μας

 

palia agoraΟμάδα μαθητών της Γ’ Γυμνασίου, υπό την καθοδήγηση της εξαιρετικής φιλολόγου τους κ.  Παντελάκη και στο πλαίσιο της υλοποίησης του εκπαιδευτικού σεναρίου ψηφιακής πιστοποίησης με τίτλο «Σας καλωσορίζουμε στον τόπο μας», δημιούργησαν τουριστικό χάρτη με τη χρήση των Google Maps πάνω στον οποίο πρόσθεσαν μέρη/αξιοθέατα του τόπου μας που οι ίδιοι πρότειναν για επίσκεψη. Για καθένα από αυτά δημιούργησαν μια ψηφιακή κάρτα με τις αντίστοιχες πληροφορίες.

Καμαρώστε για άλλη μια φορά την εξαιρετική δουλειά των παιδιών μας.

 

 

 

 

 

INFOteen

 

infoteenΗ ηλεκτρονική μας εφημερίδα INFOteen, αποτελεί μια ηλεκτρονική έκδοση γραμμένη στην Αγγλική γλώσσα, που έγινε στα πλαίσια του προγράμματος CRISS.

 

Μια πραγματικά εξαιρετική δουλειά από τους μαθητές της περσινής Γ τάξης, υπό την καθοδήγηση της ακούραστης καθηγήτριας Αγγλικών του σχολείου μας κ. Βάλιας Σκυβαλάκη.

 

 

 

 

 

 

Σχολικό Δίκτυο

Κεντρική Σελίδα
Πανελληνίου Σχολικού Δικτύου

sch

 

Εγγραφή Μαθητών
στο Πανελλήνιο Σχολικό Δίκτυο

Student Registration

 

Ηλεκτρονική τάξη

Student Registration

Ενημέρωση


Τοπικός τύπος


Ημερολόγιο


About us | Programms | Contacts


Copyright © 2015-2020. All Rights Reserved.


             


Αρχάνες  Τ.Θ. 3,   70100

Τηλ.-fax: 2810-751808
email: mail@gym-archan.ira.sch.gr