ΓΥΜΝΑΣΙΟ ΑΡΧΑΝΩΝ

Archanes Junior High School

Το πάζλ των δικαιωμάτων του παιδιού

 

Lesson1 09Στα πλαίσια του ευρωπαϊκού προγράμματος erasmus+ "Children's Rights in Digital Stories" η ομάδα του προγράμματος ξεκίνησε τη δημιουργία ενός πάζλ με τα δικαιώματα του παιδιού.
Αρχικά η υπεύθυνη του προγράμματος κ. Μαριαλένα Αλεξάκη έκανε μια παρουσίαση της σύμβασης των δικαιωμάτων του παιδιού, όπως αυτή υιοθετήθηκε ομόφωνα από τη Γενική Συνέλευση των Ηνωμένων Εθνών στις 20 Νοεμβρίου του 1989.
Στη συνέχεια οι μαθητές που συμμετέχουν στο πρόγραμμα χωρίστηκαν σε τέσσερις ομάδες. Με την καθοδήγηση των καθηγητών τους κ. Αλεξάκη, του κ. Τυλλιανάκη και της κ. Τερζάκη μελέτησαν από δύο δικαιώματα η κάθε ομάδα και στη συνέχεια ανακοίνωσαν στην ολομέλεια γιατί θεωρούν τα δικαιώματα αυτά σημαντικά για τα παιδιά.
Ακολούθως σε ένα κομμάτι χαρτί κατάλληλα κομμένο με τη μορφή πάζλ, έγραψαν τις απόψεις τους και ζωγράφισαν κάτι σχετικό με το δικαίωμα που μελέτησαν.
Τέλος τα παιδιά ένωσαν τα κομμάτια τους στο φελοπίνακα του προγράμματος, σχηματίζοντας μ' αυτό τον τρόπο το πάζλ των δικαιωμάτων του παιδιού.

Children’s rights

Σχολικό Δίκτυο

Κεντρική Σελίδα
Πανελληνίου Σχολικού Δικτύου

sch

 

Εγγραφή Μαθητών
στο Πανελλήνιο Σχολικό Δίκτυο

Student Registration

 

Ηλεκτρονική τάξη

Student Registration

Ενημέρωση


Τοπικός τύπος


Ημερολόγιο


About us | Programms | Contacts


Copyright © 2015-2020. All Rights Reserved.


             


Αρχάνες  Τ.Θ. 3,   70100

Τηλ.-fax: 2810-751808
email: mail@gym-archan.ira.sch.gr