ΓΥΜΝΑΣΙΟ ΑΡΧΑΝΩΝ

Archanes Junior High School

Το χριστουγεννιάτικο δέντρο των δικαιωμάτων του παιδιού

 

chri tree3nikosΈνα διαφορετικό χριστουγεννιάτικο δέντρο έφτιαξαν φέτος οι μαθητές που συμμετέχουν στο πρόγραμμα erasmus+ "Children's Rights in Digital Stories".
Πιο συγκεκριμένα στο τελευταία συνάντηση της εφετινής χρονιάς ο καθηγητής πληροφορικής κ. Τυλλιανάκης, έδειξε στους μαθητές της ομάδας τα εργαλεία με τα οποία μπορούν να φτιάξουν χριστουγεννιάτικες κάρτες χρησιμοποιώντας τα pictograms της σύμβασης των δικαιωμάτων του παιδιού.
Οι μαθητές στη συνέχεια με τη βοήθεια των καθηγητών τους κ. Τυλλιανάκη, κ. Αλέξακη,και κ. Τερζάκη έφτιαξαν υπέροχες κάρτες τις τύπωσαν και τις ένωσαν φτιάχνοντας στο φελοπίνακα του προγράμματος ένα πρωτότυπο χριστουγεννιάτικο δέντρο και μία κάρτα σε όλες τις γλώσσες των χωρών του προγράμματος (Σλοβάκικα, Ιταλικά, Πορτογαλικά, Ελληνικά και Αγγλικά)
Οι μαθητές μ αυτό το διαφορετικό χριστουγεννιάτικο δέντρο θέλουν να περάσουν το μήνυμα ότι τα παιδιά έχουν δικαιώματα όχι μόνο αυτές τις Άγιες Μέρες, αλλά κάθε μέρα σε κάθε γωνιά του κόσμου.
Καλά Χριστούγεννα και ευτυχισμένος ο καινούργιος χρόνος.

Το πάζλ των δικαιωμάτων του παιδιού

 

Lesson1 09Στα πλαίσια του ευρωπαϊκού προγράμματος erasmus+ "Children's Rights in Digital Stories" η ομάδα του προγράμματος ξεκίνησε τη δημιουργία ενός πάζλ με τα δικαιώματα του παιδιού.
Αρχικά η υπεύθυνη του προγράμματος κ. Μαριαλένα Αλεξάκη έκανε μια παρουσίαση της σύμβασης των δικαιωμάτων του παιδιού, όπως αυτή υιοθετήθηκε ομόφωνα από τη Γενική Συνέλευση των Ηνωμένων Εθνών στις 20 Νοεμβρίου του 1989.
Στη συνέχεια οι μαθητές που συμμετέχουν στο πρόγραμμα χωρίστηκαν σε τέσσερις ομάδες. Με την καθοδήγηση των καθηγητών τους κ. Αλεξάκη, του κ. Τυλλιανάκη και της κ. Τερζάκη μελέτησαν από δύο δικαιώματα η κάθε ομάδα και στη συνέχεια ανακοίνωσαν στην ολομέλεια γιατί θεωρούν τα δικαιώματα αυτά σημαντικά για τα παιδιά.
Ακολούθως σε ένα κομμάτι χαρτί κατάλληλα κομμένο με τη μορφή πάζλ, έγραψαν τις απόψεις τους και ζωγράφισαν κάτι σχετικό με το δικαίωμα που μελέτησαν.
Τέλος τα παιδιά ένωσαν τα κομμάτια τους στο φελοπίνακα του προγράμματος, σχηματίζοντας μ' αυτό τον τρόπο το πάζλ των δικαιωμάτων του παιδιού.

Children's Rights in Digitals Stories-Logo

 XOXLIDAKH CHARAΧοχλιδάκη Χαρά
(Το logo της Χαράς βγήκε 2ο στην Ευρωπαϊκή ψηφοφορία μεταξύ των εταίρων μας)
 
 
 
 XOXLIDAKH CHARAΚοτσιμπού Ραφαέλα, Χοχλιδάκη Χαρά,
Χοχλιδάκης Σπύρος
 XOXLIDAKH CHARAΝοδαράκη Κατερίνα
 
 XOXLIDAKH CHARAΔασκαλάκης Γιώργος
 XOXLIDAKH CHARAΧαιρέτη Ιωάννα
 
 XOXLIDAKH CHARAΓαβριηλίδου Εβίτα
 XOXLIDAKH CHARAΔασκαλάκη Χάρις
 
 XOXLIDAKH CHARAΝοδαράκη Κατερίνα, Δασκαλάκη Χάρις,
Κονιδάκης Σπύρος

Επίσκεψη της ομάδας μας στο Κέντρο Ειδικών Παιδιών "Ζωοδόχος Πηγή"

 

zwodoxos 2019 01Την Τετάρτη στις 20/11/2019, με αφορμή την Παγκόσμια Ημέρα των δικαιωμάτων του παιδιού, η ομάδα του Erasmus+ «children’s rights in digital stories» του Γυμνασίου Αρχανών πραγματοποίησε μια επίσκεψη στο κέντρο ειδικών παιδιών «Ζωοδόχο πηγής».
Ήρθαμε σε επαφή με άτομα με ειδικές ανάγκες και πιο συγκεκριμένα με αυτιστικά άτομα και με σύνδρομο down. Γνωρίσαμε τις ασχολίες και τις δραστηριότητες τους και μας δόθηκε η ευκαιρία να επισκεφτούμε τα προστατευόμενα εργαστήρια του κέντρου (εργαστήρια χειροτεχνίας, κεραμικής, εικαστικών τεχνών, υφαντικής, μαγειρικής, κηπουρικής) και να συζητήσουμε μαζί τους.
Ήταν μια μοναδική και αξέχαστη εμπειρία που μας βοήθησε να ευαισθητοποιηθούμε και να συνειδητοποιήσουμε την ψυχική και πνευματική δύναμη που έχουν αυτά τα άτομα.

Κατερίνα Νοδαράκη
Χαρά Χοχλιδάκη
Σπύρος Χοχλιδάκης
Σωτήρης Κονιδάκης

 

zwodoxos 2019 19On Wednesday 20/11/2019, on the occasion of the international day of Children's rights, the team of Erasmus+ with the program "children 's rights in digital stories" of the Archanes Junior high school paid a visit to a center called "Fountain of Life", a place for people with special needs .
We came acquainted with people with disabilities ,more specifically with autistic people and with Down Syndrome. We got to know their hobbies and activities and we had the opportunity to visit the Center's Protected Workshops (crafts, pottery, visual arts, textile and woven products, cooking, gardening) and discuss with those people.
It was a unique and unforgettable experience that helped us to sensitize and realize the spiritual and mental power that these special persons have.

Katerina Nodaraki
Chara Xoxlidaki

Ο τοπικός ηλεκτρονικός τύπος για την επίσκεψη μας στη "Ζωοδόχο Πηγή"

Στην επίσκεψη μας στη "Ζωοδόχο Πηγή" αναφέρθηκαν δύο κορυφαία ειδησεογραφικά portal του τόπου μας το cretalive και το ekriti.

cretalive https://www.cretalive.gr/crete/drash-toy-gymnasioy-archanon-gia-ta-dikaiomata-toy-paidioy-1113662

ekriti https://www.ekriti.gr/kriti-irakleio/episkepsi-mathiton-toy-gymnasioy-arhanon-sto-kentro-eidikon-paidion-zoodohos-pigi#sthash.YyT8jKNy.dpbs

 

 

Δραστηριότητες Οκτωβρίου 2019

Rainbow image resized 3

  • Συγκρότηση της εκπαιδευτικής ομάδας.
  • Συλλογή στοιχείων επικοινωνίας των μελών της ομάδας.
  • Κάθε μέλος της ομάδας μας δημιούργησε το δικό του avatar.
  • Δημιουργία στην ιστοσελίδα του σχολείου μας ξεχωριστής σελίδας (subpage), -http://gymarchan.gr/index.php/childrens-rights-meetings- στην οποία συγκεντρώνουμε εκεί όλα όσα αφορούν το πρόγραμμά μας.
  • Προσθήκη των μαθητών της ομάδας μας στο etwinning.
  • Συζήτηση για τη σύμβαση των δικαιωμάτων του παιδιού.
  • Δημιουργία και δημοσίευση στο κανάλι του σχολείου μας, video με την παρουσίαση της ομάδας μας και του σχολείου το οποίο στάλθηκε ήδη στους εταίρους μας στην Ευρώπη.
  • Δημιουργία των "εθνικών" λογότυπων που θα μας εκπροσωπήσουν στην ψηφοφορία μεταξύ των μελών όλων των εταίρων μας από Σλοβακία, Ιταλία και Πορτογαλία.
  • Συζήτηση για τις δράσεις που πρόκειται να πραγματοποιήσουμε την 20η Νοεμβρίου, Παγκόσμια Ημέρα των Δικαιωμάτων του Παιδιού.
Children’s rights in digital stories - School and Greek team

 

Ενημέρωση


Τοπικός τύπος


Ημερολόγιο


About us | Programms | Contacts


Copyright © 2015-2020. All Rights Reserved.


             


Αρχάνες  Τ.Θ. 3,   70100

Τηλ.-fax: 2810-751808
email: mail@gym-archan.ira.sch.gr