ΓΥΜΝΑΣΙΟ ΑΡΧΑΝΩΝ

Archanes Junior High School

Δημιουργήθηκε με το Padlet

Το έργο των μαθητών από την πρώτη κινητικότητα στη Σλοβακία

Slovakia 19Στόχος της πρώτης μετακίνησης στη Σλοβακία ήταν οι μαθητές μας να έρθουν για πρώτη φορά σε επαφή με τους συμμαθητές τους των άλλων χωρών, να δουλέψουν μαζί, να αποκτήσουν νέες γνώσεις και φυσικά να βελτιώσουν τις γλωσσικές και ψηφιακές τους δεξιότητες, αλλά και να δημιουργήσουν νέες φιλίες.

Η βασικότερη εργασία των μαθητών όλες τις μέρες παραμονής τους στη Σλοβακία, ήταν η εκμάθηση ψηφιακών εργαλείων επεξεργασίας video, ήχου και εικόνας, έτσι ώστε να φτιάξουν πέντε ψηφιακές ιστορίες για ένα από τα δικαιώματα των παιδιών, σύμφωνα και με τη Σύμβαση της UNESCO για τα δικαιώματα του παιδιού. Το δικαίωμα που είχαν επιλέξει οι μαθητές της Σλοβακίας ήταν το "δικαίωμα στο παιχνίδι (Right to Play)".

Έτσι οι πέντε ιστορίες μικρού μήκους που ακολουθούν αντικατοπτρίζουν ακριβώς, πώς τα παιδιά από τέσσερις διαφορετικές χώρες αντιλαμβάνονται το δικαίωμα στο παιχνίδι .
Τα σενάρια των ιστοριών έχουν γραφτεί από τους μαθητές της Σλοβακίας. Η απόδοση τους στην ελληνική γλώσσα έγινε από τα παιδιά μας που συμμετείχαν στην κινητικότητα. Οι φωτογραφίες, τα γυρίσματα, το μοντάζ, η επεξεργασία των videos, ο ήχος, η επιλογή της μουσικής, έγινε αποκλειστικά και μόνο από τους μαθητές όλων των χωρών που συμμετείχαν στην κινητικότητα.

Δείτε λοιπόν τις πέντε ιστορίες των παιδιών.

Ομάδα 1

 

Ομάδα 2

 

Ομάδα 3

 

Ομάδα 4

 

Ομάδα 5

 

Σχολικό Δίκτυο

Κεντρική Σελίδα
Πανελληνίου Σχολικού Δικτύου

sch

 

Εγγραφή Μαθητών
στο Πανελλήνιο Σχολικό Δίκτυο

Student Registration

 

Ηλεκτρονική τάξη

Student Registration

Προηγούμενη ιστοσελίδα

old page small

Όλο το υλικό και οι δράσεις του σχολείου μας τα προηγούμενα χρόνια, στην παλαιότερη έκδοση της ιστοσελίδας μας.  http://gymarchan.mysch.gr/autosch/newver/

 

Επικοινωνία

contact

Ενημέρωση


Τοπικός τύπος


Ημερολόγιο


About us | Programms | Contacts


Copyright © 2015-2020. All Rights Reserved.


             


Αρχάνες  Τ.Θ. 3,   70100

Τηλ.-fax: 2810-751808
email: mail@gym-archan.ira.sch.gr