ΓΥΜΝΑΣΙΟ ΑΡΧΑΝΩΝ

Archanes Junior High School

Erasmus Accreditation
Διαπίστευση Erasmus 2021-2027 για το σχολείο μας.
Χριστούγεννα 2020
Υλικό μαθητών για τις Γιορτές
47η επέτειος της εξέγερσης του Πολυτεχνείου
Υλικό από την εξέγερση του Πολυτεχνείου τη 17η Νοέμβρη 1973
ΠΕΡΙΣΤΡΕΦΟΜΕΝΑ ΣΤΕΡΕΑ ΣΤΗΝ ΓΕΙΤΟΝΙΑ ΜΑΣ
Υλοποίηση δράσης στα πλαίσια του προγράμματος e-twinning
Πρόγραμμα CRISS
H ΒΡΑΒΕΥΣΗ του σχολείου μας στα πλαίσια του προγράμματος CRISS
INFOteen
Διαβάστε την ηλεκτρονική εφημερίδα INFOteen , η οποία δημιουργήθηκε στα πλαίσια του προγράμματος CRISS
Χτίζουμε γέφυρες με τα σχολεία όλης της Ευρώπης
Τα πάντα για τα προγράμματα του σχολείου μας στα πλαίσια του προγράμματος ERASMUS + .
Προηγούμενη έκδοση ιστοσελίδας
Δείτε υλικό παλαιότερων ετών στην ΠΡΟΗΓΟΥΜΕΝΗ ΕΚΔΟΣΗ της ιστοσελίδας μας.

Ετήσιος απολογισμός προγράμματος Erasmus+ "Children’s rights in digital stories"

lesson4 3

Στην Παρά τη δύσκολη και ιδιαίτερη σχολική χρονιά που διανύσαμε η ομάδα του ευρωπαϊκού προγράμματος Erasmus+ "Children’s rights in digital stories" σε συνεργασία και με τους ευρωπαίους εταίρους μας συνέχισε να δουλεύει πάνω στο πρόγραμμα. Πιο συγκεκριμένα:
lesson4 2- Με την έναρξη της σχολικής χρονιάς το Σεπτέμβριο του 2020, οι συνοδοί της πρώτης κινητικότητας του προγράμματος (Σλοβακία) μοιράστηκαν με την νέα ομάδα των παιδιών που δημιουργήθηκε (αποφοίτησαν και αποχώρησαν τα παιδιά της Γ' τάξης) , τις εντυπώσεις τους από την πρώτη αυτή κινητικότητα.
- Αμέσως μετά ξεκίνησαν οι προετοιμασίες της κινητικότητας της Ιταλίας που ήταν προγραμματισμένη για 26 Οκτώβρη 2020 και η οποία μέχρι εκείνη τη στιγμή δεν είχε αναβληθεί (όπως έγινε αργότερα λόγω των υγειονομικών συνθηκών). Οι συνοδοί καθηγητές της κινητικότητας κ. Αλεξάκη και κ. Τυλλιανάκη είχαν ερευνήσει ήδη τις αεροπορικές και χερσαίες διαδρομές, τα αξιοθέατα της περιοχής,(δημιουργώντας μάλιστα και ένα mini οδηγό όπως έγινε και στην πρώτη κινητικότητα), το πρόγραμμα της κινητικότητας καθώς και όλα τα υπόλοιπα διαδικαστικά θέματα.
- Η κινητικότητα της Ιταλίας αναβλήθηκε μετά από λίγε ημέρες αλλά το πρόγραμμα συνεχίστηκε κανονικά, με τη Σλοβάκα συντονίστρια του προγράμματος να αναθέτει τη μελέτη ενός ακόμα θέματος (σε συνέχεια της σειράς μαθημάτων που "τρέχει" από την αρχή του προγράμματος) με τίτλο: Lesson 4 - Which part of your body is dominated? . Τα παιδιά σε εργαστήρια brainstorming είδαν video, μελέτησαν υλικό από το διαδίκτυο και στη συνέχεια συμπλήρωσαν ένα σχετικό φύλλο εργασίας (κοινό για όλες τις χώρες του προγράμματος). Τα αποτελέσματα ήταν άκρως ενδιαφέροντα και συζητήθηκαν με τους εταίρους μας από τις υπόλοιπες χώρες.

- Στη διάρκεια της καραντίνας Νοεμβρίου-Ιανουαρίου 2020 η επικοινωνία με τα παιδιά συνεχίστηκε εξ αποστάσεως. Η ομάδα των παιδιών που είχε ξεκινήσει ήδη δια ζώσης με την κ. Αλεξάκη τη μελέτη των video και των σεναρίων που είχαν δημιουργήσει και μεταγλωττίσει οι συμμαθητές τους που πήραν μέρος στην κινητικότητα της Σλοβακίας, συνέχισαν εξ αποστάσεως τη μελέτη του υλικού και πήραν ιδέες για τη δημιουργία των δικών του σεναρίων.

lesson4 1
- Την ίδια περίοδο το πρόγραμμα πήρε επίσημη παράταση μέχρι τον Αύγουστου του 2022 και η επικοινωνία με τους εταίρους από όλες τις άλλες χώρες συνεχίστηκε με αμείωτο ρυθμό.
chris- Τα Χριστούγεννα η ομάδα του προγράμματος έφτιαξε και έστειλε ευχετήρια κάρτα στους εταίρους μας.
- Στην διάρκεια της καραντίνας Μαρτίου-Μαΐου 2021 ζητήθηκε από τους εκπαιδευτικούς του προγράμματος να εκφράσουν τις απόψεις για το αν και κατά πόσο η εξ αποστάσεως εκπαίδευση στις χώρες του προγράμματος παραβιάζει κάποια από τα δικαιώματα του παιδιού.
- Στο τέλος της σχολικής χρονιάς και με αφορμή την παγκόσμια ημέρα περιβάλλοντος πραγματοποιήθηκε κοινή δράση των προγραμμάτων "Children’s rights in digital stories" και "Living with the climate change".
- Τέλος καθ όλη τη διάρκεια της χρονιάς ενημερωνόταν συνεχώς η ιστοσελίδα του σχολείου μας, τα μέσα κοινωνικής δικτύωσης καθώς και οι επίσημοι λογαριασμοί etwinning και twinspace του προγράμματος, με τις δραστηριότητες που λάμβαναν χώρα στο πρόγραμμα.
Ευελπιστούμε ότι η σχολική χρονιά που έρχεται να βρει μαθητές και εκπαιδευτικούς τόσο στη χώρα μας όσο και στις υπόλοιπες ευρωπαϊκές χώρες σε μια τέτοια επιδημιολογική κατάσταση που να επιτρέψει τη συνέχιση του προγράμματος δια ζώσης πια και την ανταλλαγή από κοντά μεθόδων, εμπειριών και καλών πρακτικών.

 perivallon4

 
 

Covid-19

contact

Σχολικό Δίκτυο

Κεντρική Σελίδα
Πανελληνίου Σχολικού Δικτύου

sch

 

Εγγραφή Μαθητών
στο Πανελλήνιο Σχολικό Δίκτυο

Student Registration

 

Ηλεκτρονική τάξη

Student Registration

Επικοινωνία

contact

Προηγούμενη ιστοσελίδα

old page small

Όλο το υλικό και οι δράσεις του σχολείου μας τα προηγούμενα χρόνια, στην παλαιότερη έκδοση της ιστοσελίδας μας.  http://gymarchan.mysch.gr/autosch/newver/

 

Ενημέρωση


Τοπικός τύπος


Ημερολόγιο


About us | Programms | Contacts


Copyright © 2015-2020. All Rights Reserved.


             


Αρχάνες  Τ.Θ. 3,   70100

Τηλ.-fax: 2810-751808
email: mail@gym-archan.ira.sch.gr