Με όλα τα προβλεπόμενα υγειονομικά μέτρα και ξεχωριστά ανά τάξη, εορτάστηκε φέτος η επέτειος της 25ης Μαρτίου στο σχολείο μας.

Πιο συγκεκριμένα η Α’ Τάξη είδε ένα συνοπτικό χρονολόγιο της ιστορικής εκείνης περιόδου το οποίο παρουσίασαν οι μαθήτριες του Β3 Νικολέτα Βαρδάκη, Ιωάννα Καλπαδάκη και Σοφία Καπετανάκη. Ενώ στη συνέχεια οι μαθητές μας έπαιξαν ένα διαδραστικό παιχνίδι βασισμένο στο παραπάνω χρονολόγιο.

Οι μαθητές της Β’ Τάξης είδαν επιλεγμένα video από τις καθηγήτριες κ. Βελιβασάκη και κ. Λαρετζάκη, με τα γεγονότα εκείνης της περιόδου και το ρόλο των γυναικών σ’ αυτή, ενώ και εκείνοι στη συνέχεια έπαιξαν ένα παιχνίδι γνώσεων.  

Τέλος οι μαθητές της Γ’ Τάξης επισκέφτηκαν τη φωτογραφική έκθεση για τα 200 χρόνια από την Επανάσταση στην Παλιά Ηλεκτρική Αρχανών και περιηγήθηκαν στη βιβλιοθήκη, από την οποία αρκετοί μαθητές μας δανείστηκαν βιβλία.

 

Το χρονολόγιο

Το  εξαιρετικό χρονολόγιο της ιστορικής περιόδου 1821-1830, δημιουργήθηκε με αφορμή τον εορτασμό της 25ης Μαρτίου και την επέτειο των 200 χρόνων από την έναρξη της Ελληνικής Επανάστασης του 1821, από τους μαθητές του Α3 (περιόδου 2020-21) του σχολείου μας, συνεργατικά και εξ αποστάσεως, στο μάθημα της Πληροφορικής και υπό την καθοδήγηση του καθηγητή τους κ. Τυλλιανάκη Μανώλη.

Το παραπάνω χρονολόγιο αξιοποιήθηκε από την καθηγήτρια Αγγλικών κ. Βάλια Σκυβαλάκη, για την δημιουργία ενός εξαιρετικού διαδραστικού παιχνιδιού για το 1821.

Την επιμέλεια και τις διορθώσεις της παραπάνω δουλειάς είχε η φιλόλογος του σχολείου μας κ. Ειρήνη Σταυρακάκη.

Το εκπαιδευτικό παιχνίδι

Αφήστε μια απάντηση